Ulkona on kirkas taivas ja 35 astetta lämmintä. Meidän kämpän sisälämpötila on 30 astetta. Mutta mulla ei ole kuuma. En menny tänään töihin vaan jäin kotiin sairastamaan flunssaa ja kuumetta pois. Ei oo kivaa. Kuume vetää niin nopeasti kamalan väsyneeksi.

En oo pitkään aikaan kirjoitellu. Noh. Viikko sitten viikonloppuna kävimme Tianjinissa. Se on Pekingin naapurikaupunki - semmoinen vaatimaton 10 miljoonan asukkaan jätti. Tianjiniin pääsee Pekingistä junalla puolessa tunnissa. Junan huippunopeus on 350 km tunnissa. (Tuommoisen kun saisi hyvillä opiskelija-alennushinnoilla Oulu-Helsinki välille!!)

1250059610_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tianjinissa oli tämmöistä hassua arkkitehtuuria. Tuo rakennus esittää joutsenta.

1250059823_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tianjinissa oli valtava, mukava turistikrääsäkatu. Mukaan tarttui maalaus Yangshuon maisemista sekä semmoinen pieni heppoja kuvaava ryijy.

Viime perjantaina menin kämppikseni ja kämppiksen kiinalaisen kaverin ja kiinalaisen kaverin poikaystävän kanssa katsomaan taikashowta. Siellä oli maailman huippuja esiintymässä. Näimme muun muassa esityksen siitä kuinka taikurin jalat irtautuivat vartalosta ja lähtivät ajamaan polkupyörää toiselle puolelle salia. Lisäksi yksi taikureista lensi tyylikkäästi lavan yläpuolella ja yhden taikurin avustaja katosi ja löytyi lopulta yleisön joukosta keskeltä katsomoa. Se oli aika hämärää...

Tässä mun asunnon vieressä on mukava Ritan niminen puisto. Sinne on kiva karata välillä pois kaupungin vilinästä ja vilskeestä. Muutkin paikalliset tulevat sinne muun muassa lennättämään leijaa, soittamaan viulua, tanssimaan piirileikkejä, harrastamaan taijita, makoilemaan penkeille, laulamaan oopperaa ja niin edelleen. 

1250060147_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kuva Ritanista illalla.

Eilen tein pienen tutkimusretken Ritan puiston ympäristössä ja eksyin venäjänkieliselle alueelle. Menin ostamaan jäätelöä (semmoista vihreistä herneistä tehtyä jätskiä, joka on oikeesti tosi hyvää!) ja kiinalainen myyjä puhui mulle venäjää. Minä vastasin takaisin kiinaksi ja sitten aloimme puhua kiinan ja enkun sekoitusta. Oli jotenkin absurdia että keskellä Pekingiä täysin kiinalaiselta näyttävä heppu alkaa selittää mulle jotakin venäjäksi. Olisin halunnut kierrellä alueella enemmänkin mutta olin silloin juuri sairastumassa tähän kökköön tautiin ja pyörrytys päässä oli jo kova...

Nyt menen sohvalle makoilemaan ja yritän parantua. Ehkä katson jonkun huonon leffan. Jos jaksan. Ärsyttää olla kipeenä.